DCTR SHOE & ZORGHELD OP SOKKEN GET YOURS NOW

Voor professionals, door professionals

DCTR SHOE: van idee tot schoen

Op een verlaten avond stapte ik, na een drukke avonddienst op de SEH voor hart en long patiënten, de kleedkamer van het ziekenhuis binnen en werd ik nagenoeg bedwelmd door een odeur: juist ja, zweetvoeten. Zoekend naar de bron van dit ongenoegen, stuitte ik op de verscheidenheid aan schoenen. Denkend aan de vele collega’s met voet-, knieklachten, hielspoor etcetera is daar mijn idee geboren.

 

Ik wilde een comfortabele sneaker in een hip jasje ontwikkelen. Een schoen die het bewegingsapparaat ondersteunt, een goed voetbed heeft, een bijdrage levert aan het loopcomfort, maar vooral een schoen die preventief werkt. Een schoen die wordt ontwikkeld voor professionals door professionals.

DCTR SHOE is dan ook ontwikkeld in samenwerking met Jurgen Stadtmuller, orthopedisch schoentechnicus. Na ontelbare passessies, checks en tips van een revalidatie arts, podoloog en ziekenhuishygiënist is dit alles gebundeld met als resultaat: DCTR SHOE.

Rebecca, eigenaar DCTR SHOE

Meerdere ziekenhuis hygiënisten hebben de schoen goedgekeurd

 

Inmiddels wordt DCTR SHOE in de breedste zin van het woord gedragen. We beschoeien vele klanten in grote ziekenhuizen, zoals het UMCG, het Isala ziekenhuis, het ErasmusMC, de ouderenzorg en thuiszorg.

Doordat onze schoen eenvoudig te reinigen is, minimaal aantal naden en stiksels heeft en de schoen van leer met een PU coating is, hebben meerdere ziekenhuis hygiënisten de schoen goedgekeurd en wordt DCTR SHOE door verschillende Hartkatherisatie Kamers (HCK)OK’s in Nederland gedragen; UMCG, Isala Zwolle, Isala Meppel, Gelderse Vallei.

Jurgen Stadtmüller

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van orthopedie en podologie is Jurgen Stadtmüller en echte vakman. Als eigenaar van Stadtmüller Orthopedie heeft hij duizenden, eenvoudige en complexe, voeten van goed schoeisel voorzien. 

Een technisch goede schoen moet aan veel eisen voldoen. Met zijn kennis kan hij in een oogopslag zien wat een comfortabele en ondersteunende schoen is voor de juiste houding,  met name voor de vakgebieden waar mensen veel moeten lopen en staan. 

Voor Jurgen staat kwaliteit en vakmanschap voor op welke in het ontwerp van de collectie 2021 absoluut terug is te zien.

Jurgen Stadmuller
DCTR SHOE